10 апр. 2014 г., 11:10

Не те понасям 

  Поэзия » Любовная
555 0 6

Не те понасям. Чуваш ли? Не те.
Във мене всичко лошо провокираш.
И гняв, и болка, черни бесове,
успяваш само с дъх да акумулираш.

Не те понасям. Чуваш ли? Не те.
Защото ме превърна във пустиня,
във камикадзе, в облачно небе,
във амплитуда, във военна мина.

Не те понасям. Чуваш ли? Не те.
Че всеки ден във теб катастрофирам.
А можеш, ако искаш, с думи - две,
да ми помогнеш да катапултирам.

Не те понасям. Чуваш ли? Не те.
Душата ми до кръв да изчегъркваш.
Отгоре да ѝ хвърляш шепа сол
и с пръсти надълбоко да човъркаш.

Не те понасям. Чуваш ли? Не те.
От теб да изтрезнея се заричам.
Но днес, сред метеорни дъждове,
проклетнико, до лудост те обичам.

© Мануела Бъчварова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??