Не всичко е създадено, за да свърши щастливо.
Поне не към момента, в който ни се е случило.
Едва след време можеш да заявиш предпазливо,
че вече разбираш защо не се е получило.
Не всичко, което пристига, при нас ще остане.
Съдба или просто порядък е - всичко тече.
Понякога просто те бута по нов път да хванеш,
а после си тръгва - и ти продължаваш напред.
Не е обещано присъствие всичко явило се
във дните ни сиви, и всяло в тях цвят или смут.
Да те измести и крачка встрани някой път стига,
а там се разстила животът - различен, объркан и луд.
Вярно, че не всеки край е щастливо явление;
не всяко начало пристига с дъх на надежда.
Просто така е - без болка и напрежение…
понякога нямаме шанс за реален напредък.
© Любимата Все права защищены