Момчето,
което обича небето,
върви и се кръсти.
Поспира,
прикляка за малко.
Чертае
с недъгави пръсти
неведоми знаци в пръстта.
Момчето,
което не знае да пише,
без ум е,
но с дарба е свише.
Момчето,
което обича небето,
реди стихове
и се кръсти.
© Плами Все права защищены