20 июн. 2017 г., 23:44

Небесна 

  Поэзия
408 2 9

Небесна съм, защото притежавам

небесни тайни, музи и черти.

Спокойна стъпвам в звездната жарава,

създавам неспокойна стих след стих.

 

Достигнала вселенските поляни,

разсаждам в почвата им часове.

Обяздвам слънчев вятър. Без забрани

събирам всички зрели плодове

 

от знанието, дето Бог раздава.

Мечтателка – отхапвам плод зелен.

И стъпвам върху звездната жарава,

където ми поникнаха криле.

© Елия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??