Небесна съм, защото притежавам
небесни тайни, музи и черти.
Спокойна стъпвам в звездната жарава,
създавам неспокойна стих след стих.
Достигнала вселенските поляни,
разсаждам в почвата им часове.
Обяздвам слънчев вятър. Без забрани
събирам всички зрели плодове
от знанието, дето Бог раздава.
Мечтателка – отхапвам плод зелен.
И стъпвам върху звездната жарава,
където ми поникнаха криле.
© Елия All rights reserved.