2 сент. 2011 г., 15:00

Недейте! 

  Поэзия » Другая
562 0 2

Недейте!

Безшумно пристъпват дните,

минават бързо край нас,

а с тях заедно летят годините

и векът се превръща във час.

 

Младите старостта прегръщат,

все още водейки спор,

дали винаги всичко се връща,

как на съдбата се дава отпор.

 

Оказва се, че не са рискували,

не са опитали света да променят

и вгледани вечно в часовника

не са видяли, че стрелките вървят.

 

Недейте! Не чакайте сетния час,

за да покажете дух несломим!

По-добре е да литнем и паднем,

отколкото никога да не полетим!

© Никоя Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??