26 февр. 2010 г., 20:07

Неделна молитва 

  Поэзия » Другая
922 0 2

НЕДЕЛНА МОЛИТВА

 

Навън е тихо...

Слънцето огрява,

ала не бърза – сънно се протяга,

край тъмните прозорци се прозява

и кротко на первазите им ляга...

Неделя е!

И времето е спряло

в очакване на идващата утрин.

Трамвай далечен прозвънява вяло,

сърдит, че толкоз рано е събуден...

В окото на врабче светът се вглежда

и вижда нещо там...

Ала какво ли?

В килията един човек с надежда,

изправен...

пред иконата се моли...

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??