12 июл. 2007 г., 11:26

Недопито питие 

  Поэзия
1291 0 7
   Снагата ми е недопито питие,
   което чака, искащо да го изпиеш
   на малки глътчици като добро момче,
   че иначе ще почнеш да залиташ.

   Снагата ми е недопито питие,
   сервирано на масата, тъгува,
   защото теб те няма, а времето тече
   и кръчмата след малко се затваря.

   Но нима ще ме оставиш сам-сама,
   така в нощта безбрежно да те чакам,
   ти знаеш ли какво се случва с течността,
   недопитата, тя просто се изхвърля.

© Ивето Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??