29 янв. 2017 г., 16:00

Неее... Изобщо! 

  Поэзия
2375 18 33
НЕЕЕ... ИЗОБЩО! 

Р. Чакърова 

 

... и тъй като Януари си тръгна (почти), 

и тъй като аз остарявам (напълно...), 

и тъй като все още имам мечти, 

скатани на топло под шала ми вълнен... 

 

... и тъй като още обичам цветя 

(дори и сама си купувам (във сряда...)...), 

понеже все още у мен пролетта 

понякога (даже и вторник!) отсяда... 

 

... и тъй като вдявам конец с очила, 

(мисловно – съвсем пък не вдявам...), 

и тъй като още размахвам крила, 

посвирвам, пописвам, попявам... 

 

... поплаквам, подсмърчам... Кръгом – и напред! 

Посока все още намирам! 

По пътя се влюбвам в моряк и в поет... 

(с две думи – все още подбирам!)... 

 

... та... Исках да кажа... (Е, ха де... Какво???...) 

Виж... Някой оставил ми роза!?!?... 

Простете, забравих... – едно ли са, сто?... 

Неее! Нямам изобщо склероза!!! 

 

Лондон 29/01/2017'

 

 

 

© Rositsa Chakarova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??