11 апр. 2021 г., 22:45

Нежно цвете 

  Поэзия » Любовная
155 0 0

Нежно цвете под небето синьо

Носи радост на душа ранима.

Багри цветни на фона сив

Красят ума макар и див. 

 

Нежно цвете, бъди щастливо,

С лазурна усмивка внасяй Мир

Нейде в мрака тъй красиво,

Където друг за друга е свят на пир.

 

Нежно цвете, тъй си силна

През бури и ураганни ветрове.

Защото в крехка нежност се е скрила

Непорочната любов на Бога в теб.

 

Нежно цвете, за мен недостижимо,

В съня единствено съм при теб.

Уханието променя ме необратимо.

И да! Влюбен съм в живота до сетен дъх.

 

(Посветено на едно мистично цвете Станислава.)

 

© Стефан Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??