Нежно цвете под небето синьо
Носи радост на душа ранима.
Багри цветни на фона сив
Красят ума макар и див.
Нежно цвете, бъди щастливо,
С лазурна усмивка внасяй Мир
Нейде в мрака тъй красиво,
Където друг за друга е свят на пир.
Нежно цвете, тъй си силна
През бури и ураганни ветрове.
Защото в крехка нежност се е скрила
Непорочната любов на Бога в теб.
Нежно цвете, за мен недостижимо,
В съня единствено съм при теб.
Уханието променя ме необратимо.
И да! Влюбен съм в живота до сетен дъх.
(Посветено на едно мистично цвете Станислава.)
© Стефан Всички права запазени