16 дек. 2017 г., 18:51

Нека! 

  Поэзия » Свободный стих
416 2 0

 

Ако между звездите е толкова светло,

колкото е светло и между думите,

нека в мълчание се потопи светът!

Нека в заревото между думите

окъпем незабавно душите си,

а не в мътните води!

Нека още днес 

сътворим в безмълвие

свят сияен – без неистини, без лъжи!

Без думи – маски с корени заблатени!

Без предателства и явно себеотричане!

Само когато достойнството е и чест,

битие и сън,

реалност и блян

са неоспоримо тъждествени.

Животът е безкрайно ликуване,

когато обич вдишваме – без тайни.

 
Самадхи

© Гюлсер Мазлум Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??