Ако между звездите е толкова светло,
колкото е светло и между думите,
нека в мълчание се потопи светът!
Нека в заревото между думите
окъпем незабавно душите си,
а не в мътните води!
Нека още днес
сътворим в безмълвие
свят сияен – без неистини, без лъжи!
Без думи – маски с корени заблатени!
Без предателства и явно себеотричане!
Само когато достойнството е и чест,
битие и сън,
реалност и блян
са неоспоримо тъждествени.
Животът е безкрайно ликуване,
когато обич вдишваме – без тайни.
© Гюлсер Мазлум Всички права запазени