20 июл. 2023 г., 11:30

Нека не се заблуждаваме! 

  Поэзия » Любовная, Философская
175 1 0

Все още рано е да се забравим, 

дори потънали в мълчание.

Скърбим в молитви, свили длани 

и хулим стари обещания... 

В една безпомощност, словесна 

се лутаме сред монолозите. 

Дилемата е, "Проба - грешка" 

или "Страха, че пази лозето"? 

И още дълго ще ни гонят страсти 

с надежда, че сме вечен огън. 

Ти сигурно ще имитираш щастие. 

(Аз също, вероятно мога.)

Но... нека да не се залъгваме 

с клишето - "В другия живот" 

Ръцете спрат ли да прегръщат, 

отишла си е цялата любов... 

 

©тихопат. 

Данаил Антонов 

18.07.2023

 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??