7 нояб. 2021 г., 15:56

Неканен гост 

  Поэзия
248 0 5

 

Ковид тук дойде...

И се настани...

Две години вече ни цеди...

Сложи ни под ключ

и маска!

Бързо, бързо ни показа

кой е бос и кой командва

Ясно стана,

колко струваме дори...

В "лагери"

на ЗА и ПРОТИВ -

без проблем ни раздели...

И разбрахме 

Имало война...

Искали да ни чипосат!

Мозъците ни да управляват!

Марсианците са тук!

Туй е опит да превземат!

А ваксината била е...бързо да ни уморят!

Пенсиите... да ни приберат

Само млади да останат

Всички други под конвой

- в гробищата,

щели сме да имаме покой!

Всеки, що е с Ковид, е предател

Който го е минал пък, герой!

Няма стадо и без мърша...

Наш'то се оказа...

само стадо мърша!

Ако носиш маска си педал!

Ако си без маска,

що си жив, не си умрял!

Ако от чужбина си дошъл

- враг си, че си се прибрал!

Ако си седиш в чужбина -

Страх я мръсната гадина!

Там седи! Дано да пукне!

Ковид,

мамата ни разката!

Но ни и показа

кой, какъв е между нас!

Кой се има за светия!

Кой се има за месия!

Кой от местната сергия,

няма да ти купи и домат...

Знае ли, че си на умирачка -

няма да те приближи на крачка!

Просветлението е такова - жалко!

Тъжно ! Тъжно! И боли!

Но, поне сме си наясно!

Всеки може да се повреди!

Няма час и няма място!

Няма възраст!

Няма привилегия и връзки...

Няма, колко си богат или пък беден!

Даже и за Ковид...

Всички равни сме! Едно!

Дойде ли ти ред...

Само, най-горещо се моли...

Да не ти е за последно...

и се крепко прекръсти!

Здрав да си,

да го изриташ!

Всичко друго... забрави

и живей, живей живота,

че кой знай...дали ще има утре...

Кой, какво ли ни крои!

Ха дано, сме живи, здрави!

Ковида да уморим!

С нас да спре да се разправя,

че да можем пак...

на воля,

да се плюем и делим...

както само нии си знаем!

Нали за туй живеем...?

Или...нещо пак сгреших?

 

Valentina N.V. Mitova

11/09/2021

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря на всички за коментарите!
  • Вярно бее,..Паленка, направо бях забравил, че маската вече е необходим аксесоар...може да ходиш без да си начервена ,/ защото сега не се вижда и малко икономия, де /...НО, без актуална маска-никога
  • PetarStoyanov (Petar stoyanov) - хапсурт! На вас, мъжете, може и да ви се случи, но на една жена: нали маската трябва по цвят да е в тон с дрехите, със случая - дали отива на пазар или на пейка някъде да си пие кафето от автомата с някой и т.н.
  • Ако преживееш 3-4 вълни на пандемията с еднократна маска,...
    ти си безсмъртен / китайска народна мъдрост /
  • Дано да се махне по скоро.
Предложения
: ??:??