15 февр. 2011 г., 07:04

Некупени цветя 

  Поэзия
655 0 4

   НЕКУПЕНИ ЦВЕТЯ

 

Аз ще пристигна някога вечер.
Може би ще забравя да купя цветя.
През прозореца ще чуя любимата песен...
В моя чест ли я слушаш сега?

На вратата ще звънна. Ще изчакам минута.
През шпионката – лъч светлина.
Ще мълчиш. Отвътре глас ще се чуе:
Свърши ли? Идвай в леглото сега.


Ще захвърля букета, който

забравих да купя.
Ще отида на гарата. С пияница някакъв
бира ще пия...
после билет за обратно ще купя.


Във влака може би ще поспя.
Сънят, казват, изчиствал лошите мисли.
Ще пристигна в дома си, още преди
душ да си взема,
ще напиша в електронната поща:
“Не успях да пристигна.
Шпионките лъжат понякога...
през някоя седмица идна,
Ако желаеш, звънни ми..."

© Ник Желев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??