12 дек. 2012 г., 20:36

Немилостиво 

  Поэзия » Любовная
1056 0 30

                                                                   На Мария Вергова

 

В житейски плитчини глава не сврял,

пригалих бос озъбените туфи

и със венец от миди и корал

морето взе за мен, че се натруфи.

 

На роклята си синя изведнъж

то крайчеца повдигна ловко с пръсти:

брегът бе с цвят на прегоряла ръж,

чадърите - заплели мигли гъсти.

 

Доде лежах, дваж по-опитомен,

от слънчевото зайче в късна есен,

вълните се надвесиха над мен

и моя девствен смях една отнесе.

 

Вдън амфори заглъхна всеки звук

и тишина сред рифовете никне.

А аз превеждам, както никой друг,

на рибите немилостив езика...

 

 

© Ивайло Терзийски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??