10 апр. 2022 г., 22:10

Непоправима оптимистка 

  Поэзия
251 0 4

(Всяка прилика с действителността НЕ Е случайна)

 

Априлски дъжд изкъпа блока.

Усмихна се кварталният пейзаж.

Разтвориха прозорците широко

живущите до осмия етаж.

От сутринта се носят аромати

на пържен боб и мусака,

а входа дъхна на салати,

на праз и зелева чорба.

Под ореха с игра на карти

и с дестилат от гроздов сок,

бистрят политика „за“ и „анти“,

цени на олио, газ и ток.

Надушват се кварталните винарки,

около пейката кръжи рояк.

На екс надигат двестаграмки

с ракия, водка и коняк.

Поляти са обилно, напоително,

храстите в отсрещното кафе.

(шшшт…, нужди отделителни)

Там няма, за беда … WC.

Със земен хъс цветята рохка

съседката от втория етаж.

Под гумите на форд-а мърка котка

с охранен рижав котарак.

А двама млади се прегръщат

под напъпилата с мъх бреза.

Ехей, повярвай, любовта се връща

отново през април. С дъжда!

И люлякът напук цъфти.

В асфалта избуяла е тревичка.

В квартала аз живея със мечти

и съм непоправима оптимистка!

……………………………………………..

 

… че пак априлски дъжд

обилно ще изкъпе блока.

Дано прогледнем трезво със очи,

но този път … широко!

© Даниела Виткова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??