3 июл. 2023 г., 09:19

Непостижимата Жена 

  Поэзия » Любовная
182 1 2

НЕПОСТИЖИМАТА ЖЕНА

 

... в красивите трептежи на плътта, когато мисълта ми нейде чезне,

най-светлите безумия чета и дишам! – алпинист, надвесен в бездни,

душа протегнал, дърпам своя дъх, а ти под мен си все така енигма! –

красива си! – по-истинска от връх, до който нивга няма да достигна,

непостижима утринна Жена! – несвестен в Слово, в сънища те вая,

 

най-святото ми снопче светлина по черните ми друмища в Безкрая,

такъв не се познавам отпреди, и ничком в мен мъжът ти коленичи –

навярно Господ тъй ми отреди? – да те възнасям в песните си птичи,

та, кой съм аз? – две шепички любов, събрани във несръчната ми рима.

Бъди! – во нине и вовек веков! – все тъй далечна – и непостижима.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??