Есенно и някак тъжно –
облак слънцето закрива.
Не, че иска! Времето така диктува.
Ту е топло, ту студено.
Падат и слани,
а пък тиквите – зелени.
Казват. "Бързо прибери!"
Цъфнали ми тия чушки,
чудя им се. "За кога?"
Утре сняг ще ги затрупа,
а пък трябва да ора.
Трудно време,
не му дреме.
Ту се смее, ту реве!
А Земята чака,
щедрата си гръд да прибере.
© Василка Ябанджиева Все права защищены
Хубава вечер!
Литатру