10 мар. 2023 г., 21:09

Непроменим 

  Поэзия
237 1 2

Художникът опитал се да Те рисува,

продал се е отдавна на врага.

За него Истина не съществува,

приемлив Те представя пред света.

 

Христос готов да се съобразява,

дори длъжник на този грешен свят.

Нелепо е! Душата ми се възмущава,

величието Ти нима ще принизят.

 

А Ти Си същият, непроменим и вечен.

Могъщ, пресвят, докрай непобедим.

Съвремието вае Те, все по-далечен

от истинския лик на Божия помазан Син.

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Така е, Милена. Благодаря за твоя прочит.
  • "Иисус Христос е същият вчера, и днес, и вовеки." Послание на Св. ап. Павел до евреите, Глава 13 стих. 8.
Предложения
: ??:??