9 мая 2018 г., 09:59  

Нещастие и щастие 

  Поэзия » Философская
544 3 8

 

НЕЩАСТИЕ

 

Болка стягаща сърцето.
Тъмнина и тишина.
Облак сив, капак в небето.
Дъжд със форма на сълза.
Думи - значещи безличия.
Разминаване в нощта.
Устни, стряскащи различия.
Студ сковаван от суета.
Тежест - кръста към Голгота.
Борбен зов за любовта.
Клетва, жертвен миг в живота,
смачкан порив във калта.
Радост с оглушели струни.
Плач пронизващ утринта.
Дисхармония... Тайфуни. 
Страх разпален в пепелта.

 

ЩАСТИЕ

 

Щастието ли? Усмивка.
Обаждане приятелско в нощта.
Глас топъл. Майчина завивка
даряваща любов и светлина.
А може би искряща радост,
звездици в детските очи.
Любов красива, нежна сладост,
романтика и сбъднати мечти.
Клонче с аромат на пролет...
Песен кукувича в утринта...
Слънчев лъч усмихнат в полет...
Полъх с ангелски крила.
Докосващи ръце във ято.
Няма благодарност на уста.
Получена любов на сляпо
за жълтите стотинки във дланта.
Щастието...топла откровеност.
Истинност. Вселенска доброта,
Душата - същността нетленна -
в хармония... Струяща светлина.

 

© Таня Мезева Все права защищены

Безглаголни размисли в рими.

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??