Нeщо неказано,
нещо отречено.
Двама прокажени
в свят на обречени.
Двама обичани
(някога повече).
Двама премазани
с тежкото „можеше“.
Нещо протакано,
нещо немолено.
Двама очаквано
бъркат си ролите.
Шумно веселие,
падат декорите.
Трябва доверие,
спрете да спорите -
двама обичат се.
Явно влудява ви,
още отричате.
Как се надявате
нещо неказано,
нещо отречено -
като наказано,
като отсечено -
днес претърколено
мъртво да видите!
С яд, непресторено,
пак ще завидите
нещо показано,
нещо обречено,
как и окаляно
свети си в алено.
© Богдана Калъчева Все права защищены