1.06.2021 г., 13:22 ч.

Нещо алено 

  Поезия » Любовна
637 0 3

Нeщо неказано,

нещо отречено.

Двама прокажени

в свят на обречени.

Двама обичани

(някога повече).

Двама премазани

с тежкото „можеше“.

Нещо протакано,

нещо немолено.

Двама очаквано

бъркат си ролите.

Шумно веселие,

падат декорите.

Трябва доверие,

спрете да спорите -

двама обичат се.

Явно влудява ви,

още отричате.

Как се надявате

нещо неказано,

нещо отречено -

като наказано,

като отсечено -

днес претърколено

мъртво да видите!

С яд, непресторено,

пак ще завидите

нещо показано,

нещо обречено,

как и окаляно

свети си в алено.

© Богдана Калъчева Всички права запазени

Произведението е включено в:
  1026 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??