8 авг. 2016 г., 10:48

Нещо си там 

  Поэзия » Философская
261 0 1

Не приемат себе си такива,

каквито са по естество,

с промяна само би могло,

да бъде бъдещето по-добро.

 

Чорапите разхвърляни били,

в бита не взимал никакво участие,

характерът не бил, както преди -

не получавала достатъчно признание.

 

Мечти разбити - плач голям

не виждал той в дълбочина,

че само чрез промяна незабавна,

настъпвала отново любовта.

 

И в таз заблуда с векове

са тънели мъже, жени и племена,

че само чрез промяна би могла,

да се подклажда любовта.

© Абвгд Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Забравих първия куплет, ето го:
    В очакване на идеала те копнеят,
    постигат го - любов голяма,
    а после с ропоти сърдито:
    промяна трябвало - Веднага!
Предложения
: ??:??