Не приемат себе си такива,
каквито са по естество,
с промяна само би могло,
да бъде бъдещето по-добро.
Чорапите разхвърляни били,
в бита не взимал никакво участие,
характерът не бил, както преди -
не получавала достатъчно признание.
Мечти разбити - плач голям
не виждал той в дълбочина,
че само чрез промяна незабавна,
настъпвала отново любовта.
И в таз заблуда с векове
са тънели мъже, жени и племена,
че само чрез промяна би могла,
да се подклажда любовта.
© Абвгд Всички права запазени
В очакване на идеала те копнеят,
постигат го - любов голяма,
а после с ропоти сърдито:
промяна трябвало - Веднага!