Тъмнината е черна, тъмнината е тъмна,
тъмнината е страшна, ужасна дори,
в тъмнината злокобна не можеш осъмна,
във нея се мята, пищи и гори,
нещо проклето, нещо тъй черно,
че колчем го зърнеш би полудял,
нещо красиво, урудливо и скверно
сякаш е някой хем жив, но умрял.
Нещото Някой е! Тихо те гледа,
очите му съскат, прокоби мълви,
лицето му в мрак, а кожата бледа,
и сякаш се мъчи, безмълвно крещи.
И хитро ни гледа, свирепо, зловещо
и се опитва лъжовно да скрие,
че адски копнее, желае горещо,
да ни докопа и сетне убие.
© Лебовски Все права защищены