7 окт. 2017 г., 00:56

Неслучайност 

  Поэзия » Другая
438 1 6

Времето плаче за Май.
За онази кръговратна внезапност,
която превърна сивото в рай
и разказа, че няма случайности.
Че в сърцето си пази студа
цветовете на топлата есен
и от болките на леда
прекъдява напролет със песен.
Нека поплаче – сезонен безкрай –
ще надене изпраната риза на лятото
тази, бродирана от всеки минал спомен –
за Май
и от трудната обич на ятото...

© Христина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??