7.10.2017 г., 0:56 ч.

Неслучайност 

  Поезия » Друга
435 1 6

Времето плаче за Май.
За онази кръговратна внезапност,
която превърна сивото в рай
и разказа, че няма случайности.
Че в сърцето си пази студа
цветовете на топлата есен
и от болките на леда
прекъдява напролет със песен.
Нека поплаче – сезонен безкрай –
ще надене изпраната риза на лятото
тази, бродирана от всеки минал спомен –
за Май
и от трудната обич на ятото...

© Христина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??