Ти познаваш ли онзи несретник,
онзи в тъмното дето върви?
Той поседнал на утрешен вестник
по небето звездици брои.
Той е грозен, прегърбен и стар,
той мирише на студ и забрава.
На живота обърнал хастара
с чужди котки си прави забава.
Ти познавш ли старият чичко,
онзи дето мечтици краде!
И без дом, тъй е просто ,логично,
като куче и сам, ще умре!
© Хари Спасов Все права защищены