7 апр. 2021 г., 07:03

Несретник... 

  Поэзия » Другая
128 0 0

 

Несретник...

(експромпт)

 

По́рив на вятър...

Чайка изписква...

Удря вълната

в бурята близка...

 

Облаци сиви

и буреносни

бързо надвисват –

мрака докосват...

 

... Дръзко поела,

лодка отплава...

Луда и смела –

Ад се задава...

 

Фар на скалата

плахо премигва,

а светлината

вятърът стига...

 

... Кой ли несретник

в идваща буря

(сам буревестник!)

дързост приту́ря?...

 

Луд – се надява

в бурята страшна,

че има забрава

в страст някогашна!...

 

... В бурята може

 да оцелее –

в брачното ложе –

век ще си тлее...

 

05.04.2021.

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??