6 июл. 2011 г., 08:54

Нестинарка 

  Поэзия
622 0 8

Нестинарка станах,

мило либе,

нестинарка станах,

зарад тебе

от въглените по нозете

не боли ме,

боли ме, че не си до мене.

 

Нестинарка станах,

мило либе,

нестинарка станах

и с други нестинарки

на огнено хоро се хванах,

                          да забравя,

че сама останах.

 

Нестинарка съм,

огън и жарава,

въглен и пепел,

нека изгоря на клада,

щом не си до мене!

 

Нестинарка станах,

мило либе,

нестинарка станах,

зарад тебе

и нека тоз огън

изгори ме

и превърне в пепел!

© Богдана Маринова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??