12 февр. 2014 г., 00:24  

Нетърпеливост 

  Поэзия » Юмористическая
516 0 0

Нетърпеливост

 

Твърде високо небе  

- опира в комина,

по него на морз

влюбени гълъби

важно изстрелват

совалки пране -

за всички онез,

които с криле

са отвътре и зиме.

Мирише на пролет

и, адски лиризъм,

сто дяволи в мене

напират!

Кикотим се ние  

от бившия тийн -

не прилича ни никак

побелели от прах

и с изпадало щастие,

да въртим на пети

посивелия ден

и живота любим

да удавяме в чашите!

Но влече ни с шеги

февруарският мим,

преди март да е минал -

на котаци опашките

режем и сериозния

микроклимат.

Посред зима незимно

си хвърлям науж

жълто грошче късмет

и на първия облак

такъв есемес:

„Приятелю Май,

по-скоро ела си,

в отпуск по болест 

сме пратили зимата."

 

© Златина Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??