Нямах. Имах. Нямам пак...
"Имот" - Д. Дамянов
Неук дойдох. Учих, за да знам.
Но със знание не случих
знайно име да създам.
Неуките успяха – изкупили
тайни, скрити в чудесата –
лъжа, измама, власт, игри –
за науката уроци непознати.
Тъй животът си върви –
едните търсят пътя,
той за други изкопан.
Неук дойдох, тъй ще си отида.
Знам!
© Валентин Василев Все права защищены
Но блажен е мълчаливият връх!