Oct 1, 2017, 12:30 AM

Неук 

  Poetry
374 1 1

 

 

 

Нямах. Имах. Нямам пак...

 

"Имот" - Д. Дамянов

 

 

 

 

Неук дойдох. Учих, за да знам.
Но със знание не случих
знайно име да създам.
Неуките успяха – изкупили
тайни, скрити в чудесата –
лъжа, измама, власт, игри –
за науката уроци непознати.
Тъй животът си върви –
едните търсят пътя, 
той за други изкопан.
Неук дойдох, тъй ще си отида.
Знам!

 

 

 

 

 

 

© Валентин Василев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??