24 июл. 2024 г., 22:29

Неусетно 

  Поэзия
86 0 0

Стрелките на часовника тиктакат,

забързано как времето лети.
Промените история полагат,
а в ириса прокрадват се сълзи.

 

Животът ни отлита неусетно,
посял и не посял безброй мечти,
прострял сияние тъй пъстроцветно,
но и прекършил нечии съдби.

 

Отворил и затворил магистрали.
Посрещнал и изпратил светове.
С ръце посърнали и посивели,
но дали пълноценни плодове.

 

Животът и наказва, и прощава,
и вярва, и невярва в някой брод.
Той нашата надежда не предава,
а само сменя бордовия ход...

© Наташа Басарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??