Неуспешно прераждане
Всеки ден
някъде те откривам
в поеми,
в песни,
в картини,
в разходки,
в моменти случайни
и да прогоня тази мисъл се опитвам.
Всеки ден
убива ме отсъствието ти,
ако ме питаш
нямам нужда от присъствието ти,
но моля те изтрий паметта ми.
Всеки ден
някъде те откривам
и се правя, че лесно мога да забравям,
даже да те мразя се опитвам,
ала в най-тъмните,
най-стягащите нощи,
пак заради теб будувам.
Всеки ден
някъде те откривам
и вече не знам как да се справям,
а уж бях феникс и от трудностите
успявах да се прераждам.
© Кристиян Огнянов Все права защищены