Независимост, така нужна си ни ти,
да диша свободно човек е чудесно!
Нека българският дух волно да лети,
но дали това днес е толкова лесно!?
Обичат ли те, които днес управляват,
или това нещо просто е невъзможно!?
Дали те българския интерес отстояват -
ето това е питането ми тъй тревожно!?
Политиците поклони на чужди правят,
на празника тази дума си спомнят сал!
Във всеки друг ден за нея те забравят,
затуй за теб, Независимост, ми е жал!
© Георги Все права защищены