Обувките си подарявам –
протрити, скъсани и прашни.
Ако ви стискат, съжалявам!
Житейска мъдрост. Нищо страшно.
Е, дясната е малко крива,
oт лозето ми, на баира.
Заклевам се! Ще ви отива!
Че който бос е, не пробира.
Ако ви изранят нозете,
ще лъсне същността ви боса.
По мойте пътища вървете.
Ще можете ли е въпроса?
И ще търпите, без преструвки,
и ще пребродите земята.
Вземете моите обувки.
На мене стигат ми крилата!
© Надежда Ангелова Все права защищены