15 июл. 2013 г., 10:57

Ние и Историята... 

  Поэзия » Философская
379 0 2

 

Ние и Историята...

 

Прегърбени под тежестта си векове

задъхани във ритмите си бързи и

сподиряни от злостни ветрове

на Времето в разпенените бързеи;

 

ще отрекат мечтите ни удавени

във подмолите скучни на годините,

а след залезите замечтано-алени

на нощта ще слизаме в градините;

 

и полегнали сами под кипарисите

до оня миг на нашето Прераждане,

ще преживяваме във сенките на мислите

на идващите подир нас... Но важно е

 

сега сами да си издигнем пирамидите,

а да оставим славата за фараоните...

И ще ви простим дори обидите,

с които вие, Векове, ще ни прогоните!...

 

... Защото знаем: светлите ни Истини

кога да е ще избуят от пепелищата,

от болката на огъня пречистени,

тъй както жито никне по стърнищата...

 

 Коста Качев

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Защото знаем: светлите ни Истини
    кога да е ще избуят от пепелищата,
    от болката на огъня пречистени,
    тъй както жито никне по стърнищата...

    Поздравления за прекрасната и мъдра поезия!
  • сега сами да си издигнем пирамидите,

    а да оставим славата за фараоните...

    И ще ви простим дори обидите,

    с които вие, Векове, ще ни прогоните!...

    АПЛОДИСМЕНТИ за СМИСЪЛА!
Предложения
: ??:??