17 февр. 2011 г., 11:45

Ние сме Сатана 

  Поэзия » Философская
391 0 1

"Ние сме Сатана"

Чувствам как Злото се прокрадва по улиците,
оплело душите ни с невидимите си ръце.
То променя нещата,
вмъква се в нас и поробва сърцата ни,
превръща дните ни в безрадостно съществуване,
в жалко подобие на живот -
живот като смърт,
живот, хладен като труп,
изстиващ в ледените обятия на Мрака...

А ние се гоним,
обезумели бродим из пепелищата,
ослепели за светлината на Познанието,
и малцина са онези,
що се осмелиха да подирят верния път -
изходът от Ада,
в който сме заточени навеки.
Ние сме Сатана,
а той е шизофреник с безброй съзнания -
твар, изпълзяла от дъното на космическата бездна,
най-древният и най-коварен враг на всичко живо...

© Задгробник Евотош Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • И светлина, и мрак (Сатана?) сме. В никакъв случай само едното. Докато залягаме в крайности, все ще бягаме от себе си...
Предложения
: ??:??