23 апр. 2017 г., 17:03

Ник - Нейм 

  Поэзия » Другая
447 2 8

НИК - НЕЙМ

(анонимно писмо)

Р.Чакърова 

 

Всичко вече е речено, казано... 
И отдавана от други измислено. 
Тук, в душата ми - остро белязано. 
Там, по листите - скромно написано. 

 

Ех, Любов, Суета и Надежда! -
три сестри от различни бащи... 
И от там, и отсам ви подреждах, 
и рисувах, рисувах мечти... 

 

Но нали съм "поет" - тъй прилича!
( Неживяно и "късничко" детство...)... 
С всеки стих - все "за пръв път" обичах... 
И... Това е то... мойто "наследство"...

 

Вече даже римувано псувам, 
та дори и на чужди езици. 
И сълзите не важат, не струват 
пукнат грош... (Пфу ... какви ти жълтици?!...) 

 

До последната хилава муза - 
стискам, стискам... до капка изцеждам! 
Някой жаден сега има нужда 
от спасителна глътчица нежност... 

 

Някой зъзнещ - от топла наметка. 
Някой сляп иска нови очи... 

 

Подпис :
Ваша вярна до гроб Стихоплетка. 

 

Коментар :
Най-добра е, когато мълчи...

 

Лондон, 14 /04/2017'  19:51

© Rositsa Chakarova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Страхотно стихче! И някак ... близичко до повечето от нас Поздрави и от мен, Роси!
  • Харесах и аз. Поздрави!
  • Разсмя ме, Роси! Много ми хареса стихотворението!
  • Много ми хареса, Роси! Поздравления!
  • Изящен стих, перфектен ритъм и рими,лек хумор и самоирония, носещи скрит смисъл... Радвам се, че Ви открих, много ми допадна стила Ви!
  • Ама си заплела една плетка...
  • Усмихна ме!
  • Голяяяяма работа си ти!
    Изкефих се на тоя стих тотално!
    Вече ми е много любим!
Предложения
: ??:??