22 сент. 2015 г., 10:33  

Никога не може да е късно 

  Поэзия » Другая
627 0 8

Много работи така и не научих, 
повечето болки никога не изболях,
и Голямата любов не ми се случи, 
ничие лице със страст не пожелах

 

И никога трагедии не изживях, 
но вълненията не познавам също,
признавам, че понякога се смях, 
но все накрая с нотки тъжност

 

Колко много пъти подранявях 
и накрая закъснях да те обичам..
колко пъти исках да ранявам
по образ и подобие на всички

 

Колко чифтове "надежда" не обух, 
колко пъти заваля, а не излязох, 
колко пъти без да искам чух 
как Слънцето крещи като залязва..

 

Колко много грешки не поправих, 
правописът ми е крив до безобразие
колко първи стъпки не направих, 
и всичко си остана "на фантазия"

 

Колко мигове така и не откраднах, 
очите ми сега ужасно са сърдити
че толкова се пазех да не падна - 

никога не ги повдигнах от ъглите

 

Най-трудните си битки не разказах, 
най-често си говорехме за времето, 
мълчахме с теб в различни фрази, 

да не сме взаимни тежки бремета

 

Хиляди врати зад мен затворих 
и през хиляди отворени не минах,
миналото жадно с пръсти рових, 
а в неслучване годините отминаха

 

Но никога не може да е късно 

за едно сърце - неспряло да тупти
на хиляди парчета да се пръсне 
да разпилее копчета ,мечти..

 

И никога, приятелю,не може да е късно
да изтървеш обидно скучен епизод,
за да слезеш във градината да си откъснеш
едничко цвете с мирис на Живот.

© Радост Вълчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Пишеш чудесно и толкова смислено, няма_смисъл!
  • „И никога, приятелю,не може да е късно
    да изтървеш обидно скучен епизод,
    за да слезеш във градината да си откъснеш
    едничко цвете с мирис на Живот“
    Красота...
  • Не е късно. Направи всичко това и ще си щастлива. Харесах!
  • Благодаря на всички от сърце !!! Наистина е щастие да се случиш.
  • Една прекрасна и образна изповед,Радост! За първи път чета твое стихотворение и съм впечетлен от начина ти на писане!Поздравление от мен и честит Празник!Желая ти хубава празнична вечер!
  • Много ми хареса.
    Звучи като изповед.
  • Много хубаво пишеш - от начало до край - на един дъх. Богата образност и
    емоционално насищане на тъканта на творбата. Хареса ми, Радост!

    Поздрав и светъл празник!
  • Красива изповед! И наистина никога не е късно за нищо... Поздрави!
Предложения
: ??:??