7 дек. 2019 г., 08:37

Никулден 

  Поэзия » Другая
1035 1 2

                                            Никулден

 

 

Днес морето силно се вълнува, 

Нептун с поздрав за всеки рибар. 

Една легенда за св. Никола съществува, 

той закрилник е на млад и на стар. 

 

Днес празник е и на всички банкери, 

на честния свободен бизнес без далавери. 

А те парите станаха за някои най-важни, 

за жалост много хора станаха продажни. 

 

Днес празник е и на града на морето, 

на морския град на славния Бургас! 

Да вече е зима и тъжно и мрачно е небето, 

а той мечтае за лятото и всички вас. 

© Валентин Миленов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??