Никулден
Днес морето силно се вълнува,
Нептун с поздрав за всеки рибар.
Една легенда за св. Никола съществува,
той закрилник е на млад и на стар.
Днес празник е и на всички банкери,
на честния свободен бизнес без далавери.
А те парите станаха за някои най-важни,
за жалост много хора станаха продажни.
Днес празник е и на града на морето,
на морския град на славния Бургас!
Да вече е зима и тъжно и мрачно е небето,
а той мечтае за лятото и всички вас.
© Валентин Миленов Всички права запазени