6 дек. 2007 г., 10:18

Никулден е 

  Поэзия » Философская
6240 2 34

 

 

                          Празник е. Никулден. Бие камбаната!

           Отворени са широко вратите на храма.

           Пред иконата Чудотворна на Свети Никола

           всички смирено молитва отправят.

 

           Наш си закрилник и застъпник верен

           пред Бог и Божието милосърдие,

           чуваш молитвите святи на майките,

           виждаш на всички мъките и неволите.

 

           Пази ни от болест, в беда ни закриляй,

           като онези моряци от тебе спасени,

           нахрани душите ни с твоята благост,

           подай ръка на гладните и унизените.

 

           А ние с чиста обич пак те Благославяме,

           в храма и в дома си почит ти отдаваме.

           Бие камбаната! Тебе, Светецо, прославя,

           свят ден е Никулден за християнската вяра.

 

           На всички именници Честит Имен Ден. Живи и здрави да сте.

          

                              

© Магдалена Костадинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??