Празник е. Никулден. Бие камбаната!
Отворени са широко вратите на храма.
Пред иконата Чудотворна на Свети Никола
всички смирено молитва отправят.
Наш си закрилник и застъпник верен
пред Бог и Божието милосърдие,
чуваш молитвите святи на майките,
виждаш на всички мъките и неволите.
Пази ни от болест, в беда ни закриляй,
като онези моряци от тебе спасени,
нахрани душите ни с твоята благост,
подай ръка на гладните и унизените.
А ние с чиста обич пак те Благославяме,
в храма и в дома си почит ти отдаваме.
Бие камбаната! Тебе, Светецо, прославя,
свят ден е Никулден за християнската вяра.
На всички именници Честит Имен Ден. Живи и здрави да сте.
© Магдалена Костадинова Всички права запазени