5 нояб. 2010 г., 19:20

Нищо друго 

  Поэзия » Другая
995 0 23

 

Стената

 

  

                       „Ако имах и малко сили в ръката
                                и трябваше да напиша някоя дума,
                                написал бих смело върху стената:
                               "Това е стена!" И нищо друго.”

                                                                   Борис Христов

 

Така се случи – нямаше анонс.

Направо отпечата се върху ми.

Откърти се случайно като стон

и като стон помете всички думи.

 

Остана под езика – като кост -

да никне търпеливо с хъс на бурен.

Скова се като студ, библейски бос

и обичта му слънцето катури.

 

Изправи се – по-твърд и от стена.

По-тежък от вина – онази първа.

Не ми остави даже и една

причина да остана там. И мъртва.

 

Такъв се случи - просто бе стена.

Стената е стена, за да разделя.

Оттатък Юда - дуло на вина.

Отсам – Христос. За без пари разстрелян.

 

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??