22 мая 2014 г., 20:35

Нивата 

  Поэзия » Другая
331 0 6

За нивата изписано е много:

от пещерните каменни платна

с рисунки на оралата край слога,

до хляба наш на кръглата софра.

 

Прекръствахме се мълком в поза строга

преди да сложим залъка в уста.

Отпивахме от виното на Бога

и лягахме си чисти в съвестта.

 

На нивата ми трънна, благодатна –

наследството на моите деди 

от буквите, засяти във браздата

очаквам аз стихът да се роди!

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??