7 авг. 2006 г., 08:11

Но Не Поглеждай Назад 

  Поэзия
573 0 2
Но Не Поглеждай Назад

Бил ли си в лудница,
Затворен от четири страни?
Мислите ти се губя,
Там между тези стени.
Чувствал ли си се гузен,
Че нещо не е наред.
Може би така трябва -
Аз го наричам късмет.

Само с думи, не можеш
Нищо в мен да промениш.
Само се тревожиш
И не можеш да спиш.
Само с мисълта си,
Че не си добър за този свят.
Ти променяш всичко,
Но не поглеждай назад.

Бил ли си в чужбина,
Потистнат от хората зли?
Постоянно те зяпат
С недружелюбни очи.
Чувствал ли си се празен,
Ревнуващ от старите дни?
Може би така трябва -
Това ражда нови мечти!

Ти си нещо ново, в моя вечен сън.
Ти гориш с всеки слънчев лъч навън.
Ти нямаш нужда да бъдеш по-преди.
Ти си само това, което си.
Но не поглеждай назад.

Само с думи, не можеш
Нищо в мен да промениш.
Само се тревожиш
И не можеш да спиш.
Само с мисълта си,
Че не си добър за този свят.
Ти променяш всичко,
Но не поглеждай назад.

© Христо Андонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??